Bir arkadaşıma biri fotoğrafımı gönderip “Bu kadar işi bu kadına kim gönderiyor?” diye sormuş. İngilizin tabiriyle bu tavır ‘old school mindset’. Eski kafayı bugüne getiren dostum, işler artık büyük ölçüde öyle yürümüyor. Belli kurumlara girmek için bakan, vekil torpilin olsa da olmuyor hatta ters tepiyor. (Siyasi kurum ve kuruluşlar istisna olabilir.)

Torpil ve adamcılığa öyle inanmışız ki gayreti terk etmiş ve liyakati öncelemeyi de ilerletmeyi de ihmal etmişiz.

Hayatta bir kez torpil buldum. O da iki ay teyzemde kaldıktan sonra Hacettepe yurduna zorla yerleşmek içindi (1993).

Ben bu merakını gidereyim ve soruna cevap vereyim.

İşimi çok iyi yapmak için çok çok  çalışıyorum ve düzenli içerik üretiyorum. İşlerin tamamı ürettiğim  içeriklerden ve memnun müşterinin yeni talebi olmak üzere iki kanaldan geliyor. Hizmet alanların hepsi bu mecrada, aksini söyleyecek yoktur. Herhangi bir firmaya ulaşıp kendimi tanıtmıyorum ya da iş yaptığım kişilere “sizinle şu işi de yapalım’ demiyorum. Ki iki adım da satış için gerekli ve gayet normal adımlar. Ben işimi  iyi yapmayı ve bıkmadan içerik üretmeyi seçiyorum. Bu iki değer vaadini sürekli sunmak zaten karşılama imkanımın üzerinde bir yoğunluk ve talep getiriyor.

Dostlar, bilhassa genç kardeşler, geleceğin mesleği neler olur bilmiyorum. Bildiğim şu ki bugün ve gelecekte ne iş yaparsak yapalım ikinci mesleğimiz içerik üretmek olmalı. İster kurumsal hayatta profesyonel çalışın ister kendi işinizi bağımsız yapın fark etmiyor, lütfen ürettiğiniz değerin ne olduğunu faydalı olmak için anlatın. Bildiklerinizi buralarda paylaşmak  ve özgün içerikler çıkarmak üzerine zaman ve enerji harcayın. Ve sabırla devam edin. Zira dönüşümü getiren arada yaptıklarımız değil sürekli yaptıklarımızdır. Doğru insanlar sizi bulacak ve “Neden sizinle çalışalım?” diye sormayacaklar. Çünkü zaten karar vermiş olarak gelecekler. (Müşteri ya da işe alım yapan kişi) Buralarda çizdiğimiz imajın altı dolu olmaz ise sadece başlangıç olup, devamı gelmez dolayısı ile vaadin kişisi olmak için gayrete hep devam.

Yaşasın internetin adaleti. Ve yaşasın içerik üretimi.

Yazar

Hacettepe Üniversitesi İİBF den başlayan gelişim yolculuğum yurt dışında aldığım uzmanlık eğitimleri ile devam etti. İngiltere South Essex Collage (işletme ve yönetim kursları) ve The Coaching Academy (kurumsal koçluk) ve Oxford Üniversitesi (Liderlik gelişimi ve yönetimi) programlarını tamamladım.

Yorum Yap

Kategoriler

Son Yazılarım

Bilişsel Çarpıtmalar
5 Ocak 2023
Nefes ve Meditasyon
11 Eylül 2022
McKinsey Teknoloji Trendleri – 2022
8 Eylül 2022

Son Yorumlar

Meryem

Deneyimlerinizi paylaşmanız ve bilmeyenlere yol gösterdiğiniz için çok teşekkür ederiz. Kesinlikle bazı insanlara dokunduğunuzdan emin...

Leyla

Kaleminize sağlık arkadaşlar.her şey Zihnimizdeki otomatik pilotu fark etmemizle başlıyor.

Resul Korkmaz

Hülya Hanım merhaba. Aksa için verdiğiniz Liderlik eğitimi ile ve bu makaleyi okuyunca ilk aklıma...